torstai, 28 huhtikuu 2016 15:29

Yhdistyksen tiedote ja kutsu vuosikokoukseen!

Kesä lähestyy, ja on taas aika kokoontua vuosikokoukseen ja ryhtyä suunnittelemaan tulevaa toimintaa. Ortodoksinen diakonia ry:n vuosikokous järjestetään 6.5.2016 klo 16.30 osoitteessa Kalastajankatu 7 A 12, 80110 Joensuu. Toivotamme kaikki yhdistyksemme toiminnasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi!

Toimintamme on keskittynyt kuluneena toimintakautena paikallisen ruohonjuuritason diakoniatyön toteuttamiseen ja tukemiseen. Yhdistyksemme oli aktiivisesti mukana Paiholan vastaanottokeskuksen perustamistöissä viime syksynä. Syksyllä olimme mukana myös 22.9.2015 järjestetyn diakoniasymposiumin valmisteluissa illallisen järjestämisen osalta. Yhdistyksen jo syksyllä 2014 aloittama lukupiiri senioripihalla on jatkanut toimintaansa yhteisten lukuhetkien, kahvittelun ja musiikkituokioiden parissa. Olemme myös jakaneet kaksi 100 euron toimintasatanen-avustusta paikalliseen pienryhmätoimintaan Lieksan käsityöpiirille sekä Hoilola-Saaroisten tiistaiseuralle. 

Viime syksynä Säästöpankki Optia myönsi yhdistykselle 2 500 euron avustuksen, joka tullaan kohdistamaan paikalliseen diakoniatyöhön. Yhdistyksen keskeisimpänä suunnitelmana alkavalle toimintakaudelle on perustaa yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa Monikulttuurinen olohuone. Tarkoitus on luoda kaikille avoin matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa olisi mahdollista järjestää viikoittaisia, vapaamuotoisia kahvihetkiä ja muita tilaisuuksia.

Mukaan on mahtunut myös muutoksia. Yhdistyksen puheenjohtajana 16.9.2015 asti toiminut isä Marko Mäkinen jätti tehtävänsä tultuaan valituksi Joensuun ortodoksisen seurakunnan diakoniatyöstä vastaavaksi papiksi.  Puheenjohtajan tehtävän otti tällöin hoitaakseen varapuheenjohtaja Juhana Sirén. Koemme, että isä Markon uuden työtehtävän myötä yhdistyksemme yhteistyömahdollisuudet seurakunnan kanssa ovat entistäkin paremmat, ja odotamme innolla tulevaisuuden hankkeita.

Lähetämme ohessa myös tämänvuotiset jäsenmaksutiedot. Jäsenmaksut ovat säilyneet ennallaan:

Henkilöjäsen 25€ (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset, varus- ja siviilipalvelusmiehet 8 €)

Kannatusjäsenet 100 €

Yhteisöjäsenet 200 €

 

Yhdistyksen tilinumero: FI0446000010647754 

Kirjoita maksun viestikenttään nimesi/jäsenmaksu.